Teacher's day en Abseilen - Reisverslag uit Gemencheh, Maleisië van Rianne Ladesteijn - WaarBenJij.nu Teacher's day en Abseilen - Reisverslag uit Gemencheh, Maleisië van Rianne Ladesteijn - WaarBenJij.nu

Teacher's day en Abseilen

Blijf op de hoogte en volg Rianne

23 Mei 2013 | Maleisië, Gemencheh

Afgelopen vrijdag vierden we dus de dag van de leraar. Het begon 's ochtends vroeg met een kleine competitie tussen de leraren. We waren opgedeeld in drie teams en moesten zo veel mogelijk punten verzamelen door het doen van kleine spelletjes. Ik zat in team C en we begonnen uitstekend door de eerste wedstrijd te winnen, elke leraar moest zo snel mogelijk een banaan en een currypuff eten. Daarna hebben we nog kokosnootbowlen gedaan, waar ik nog best talent voor bleek te hebben, en ballen door een korf proberen te gooien, wat dan weer minder succesvol was met 0 van de 3 kansen raak. Het ging na de eerste winst met het hele team wat minder en uiteindelijk zijn we derde geworden. Het was erg leuk. Na een korte lunch en wat speeches was het tijd om met alle leraren een lied te zingen. Hannah en ik werden hierbij wat verrast, niemand had ons iets verteld en het was in het maleis dus echt soepel ging het niet. Na het lied en de andere optredens kwamen alle kinderen in een rij langs de leraren met kleine cadeautjes om hen te bedanken. De populaire leraren kregen natuurlijk het meest maar ook hannah en ik hadden een aardige stapel. Ik heb nu weer genoeg pennen voor de komende jaren en ook nog wat andere dingetjes als kopjes en beeldjes. Een meisje uit year 2 had me ook een kaartje gegeven waar op stond,

Happy teacher day
You good teacher
You <3 me?
I <3 you

Dat was denk ik wel het mooiste cadeautje. Daarna was er natuurlijk nog een boel eten en andere gezelligheid. Nadat alles afgelopen was hebben Hannah en ik snel onze tas gepakt en zijn we op weg gegaan naar Mas in Ipoh. We hebben het weekend bij haar doorgebracht, helaas was haar electriciteit afgesloten en ondanks dat ze de rekeningen alweer betaald had. We hebben daarom bij vrienden van haar geslapen. Dat was op zijn zachtst gezegd interessant. Het was een gezin van 5, 1 vader, 2 moeders en 2 kinderen. De eerste vrouw kon geen kinderen krijgen en in de islam is het dan geoorloofd voor de man om met toestemming van de eerste vrouw opnieuw te trouwen. Je moet dan als man wel alles eerlijk delen tussen je twee vrouwen. Het was toen we er 's avonds laat aankwamen wat ongemakkelijk omdat we niet echt wisten wat te zeggen, maar al snel werd dat gelukkig minder. De vrouwen waren beiden ook erg aardig. Ze hadden uiteindelijk besloten met zijn alle in een huis te gaan wonen omdat de omgeving veel valse geruchten vertelden aan beide vrouwen over wat er al niet bij de andere vrouw gebeurde. Het was best een leuke en interessante ervaring.

Zaterdag zijn we gaan abseilen en niet zomaar gewoon van een muur. Nee, van een waterval. Het was erg leuk en alle oude kennis zat er nog in dus het ging bij mij ook redelijk soepel. Het abseilen van een waterval is nog wel weer wat anders dan van een gewone muur of rotswand. De techniek is wel hetzelfde maar je gaat een stuk langzamer en loopt meer naar beneden omdat je grip wilt blijven houden op de muur. Verder hebben we veel gewandeld in het park zowel zaterdag als zondag ochtend een uur en we zijn nog naar Kuala Kangsar geweest met Mas. De sultan van Perak woont in Kuala Kangsar en er was een grote gallerij met kleding en andere spullen van de sultan. We hebben er maar een heel klein stukje van gezien omdat onze bus terug om 3 uur vertrok. Maar het was best interessant, vooral ook wel omdat Mas mee was en ons ook nog het een en ander kon vertellen. We hebben verder nog wat gegeten en hebben een rondje gereden door Kuala Kangsar. Het is een hele mooie plaats en alles is heel netjes onderhouden, wat wel gek om te zien is want hier heb je dat niet echt veel.

Voor Hannah was het de laatste keer dat ze Mas zag. 3 Juni gaat Mas naar Australië omdat haar zus zwanger is en ze gaat haar helpen bij de bevalling en de zorg voor het kindje de eerste maanden. Ik zie Mas gelukkig nog in Sabah. Ik ga 1 juni namelijk met Mas, Anga en Qaseh naar een bruiloft daar. Morgenavond vliegen we al naar Sabah voor de school vakantie. We hebben twee weken vrij en we gaan in die tijd Mount Kinabalu beklimmen (bijna 5 km hoog), hopelijk orang utans zien, ik ga dus nog naar een bruiloft, we gaan naar een eiland en ik wil graag naar een Tamu, een traditionele markt, maar misschien besluit ik om een dagje langer met Mas en Anga door te brengen. Al met al een druk programma, ik ga ook een poosje in mijn eentje reizen en daar kijk ik toch wel wat naar uit. Weer eens iets nieuws, het is maar voor 4 dagen dus dat moet wel lukken. Ik weet niet hoe het internet zal zijn dus misschien dat het nog even wachten word op een volgende update.