Oud & Nieuw en School - Reisverslag uit Gemencheh, Maleisië van Rianne Ladesteijn - WaarBenJij.nu Oud & Nieuw en School - Reisverslag uit Gemencheh, Maleisië van Rianne Ladesteijn - WaarBenJij.nu

Oud & Nieuw en School

Blijf op de hoogte en volg Rianne

07 Januari 2013 | Maleisië, Gemencheh

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Ik heb Oud & Nieuw in Kuala Lumpur gevierd. We zijn naar een bar op een dakterras gegaan en hebben daar de avond doorgebracht. Het was erg gezellig. Er was een gekke hoeden wedstrijd wat voor veel vermaak zorgde en daarnaast was het ook niet al te duur. (Omdat Maleisie overwegend moslim is, is er een hoge belasting op o.a. alchohol, dus meestal betaal je meer dan 5 euro voor een drankje). Na het aftellen konden we het vuurwerk vanaf het dak bewonderen, al met al was het een hele leuke avond, en zeker een bijzondere jaarwisseling.

Verder hebben we onze dagen in KL vooral doorgebracht met het kijken van films. Naast een hoop dvd's in het hostel te hebben gekeken zijn we ook naar de bioscoop geweest. Ik heb de Hobbit en Les Miserables gekeken en vooral Les Miserables is een echte aanrader. De Hobbit vond ik leuk alleen niemand had me verteld dat het uit twee delen bestaat dus toen het midden in het verhaal eindigde was ik nogal teleurgesteld en dat heeft de film voor mij wat verpest.

Woensdag avond zijn Hannah en ik weer teruggegaan naar Gemencheh. We werden warm verwelkomt door onze buren en in de zeven weken dat we weg waren, is het gezin zelfs wat uitgebreid. Het nieuwste familielid is geboren op 2 december, en erg schattig. Komende vrijdag is er een ceremonie/feest waarbij ze traditiegetrouw haar kaalscheren. Ik en Hannah zijn ook uitgenodigd dus ik ben benieuwd. Daarnaast gaat de oudste van de kinderen nu naar de kleuterschool bij onze school, dus ’s ochtends hebben we wat gezelschap als we naar school lopen. Verder heeft Mas de baan hier in Gemencheh niet gekregen dus zij zal af en toe over komen maar hier niet altijd zijn.

De school was eigenlijk woensdag alweer begonnen, maar Hannah en ik was gezegd dat de school 3 januari weer zou beginnen. De eerste schooldag hebben we dus gemist, maar iedereen was erg blij ons weer te zien. De kinderen zijn nu allemaal een jaar opgeschoven. Af en toe is dat wel vreemd omdat ik nog steeds verwacht dat ze hun oude klaslokalen in zullen lopen. Ik denk dat dat nog wel even wennen blijft. Ik heb nu dus ook nieuwe klassen, want ik geef nog steeds klas 2, 5 en nu ook 6 les. Ik kan dus weer opnieuw beginnen met het leren van namen, maar uiteindelijk kom ik er hopelijk wel.

Van het weekend zijn we naar Chris en Noraini gegaan. We zijn allebei nog steeds vrij uitgeput door al het reizen en konden wat extra slaap wel gebruiken. We hebben dus niet veel anders gedaan dan slapen en bij het zwembad liggen. Zaterdag avond zijn we nog naar Port Dickson geweest. Bala, soort van onze coordinator, had ons uitgenodigd voor een maaltijd met hem en zijn vrouw. In Port Dickson hebben we eerst nog wat in de zee gezwommen en daarna was het tijd om aan tafel te gaan. Het was erg gezellig.

Vandaag is er weer school en alles lijkt zijn gangetje weer te gaan. Hannah en ik proberen een buitenschoolse engels club op te zetten en dat is best een gedoe. Allereerst is de communicatie nog altijd lastig, omdat het engels van de meeste leraren niet al te best is, zelfs dat van de engels leraren is niet altijd even goed, en ten tweede krijgen we steeds verschillende dingen te horen over tijden en klassen die dan vrij zijn. Dus dat houdt ons voorlopig nog wel bezig.

• 07 Januari 2013 - 09:19

Denna:

Hi Rianne, weer helemaal in het schoolritme zie ik. Wij vanaf vandaag ook. Kerstvakantie is afgelopen en Bas is vandaag weer naar school toe. Hij had er nog niet helemaal zin in, want vakantie hebben is natuurlijk veel leuker! Maak er wat moois van daar! Groetjes Denna en Bas.

• 08 Januari 2013 - 16:24

Nora:

Hee lieverd,
    steken ze in Maleisie eigenlijk ook vuurwerk af, of is dat iets typisch westers? Het klinkt alsof je het nog steeds heel leuk hebt daar. Dat van de dure drankjes is wel jammer, maar dan word je wel minder snel dronken :)
    Ik wacht op je volgende verhaal!
    Kus