Slecht nieuws, emails en cakejes - Reisverslag uit Den Dolder, Nederland van Rianne Ladesteijn - WaarBenJij.nu Slecht nieuws, emails en cakejes - Reisverslag uit Den Dolder, Nederland van Rianne Ladesteijn - WaarBenJij.nu

Slecht nieuws, emails en cakejes

Door: Rianne van Ladesteijn

Blijf op de hoogte en volg Rianne

02 April 2012 | Nederland, Den Dolder

De afgelopen maand begon met slecht nieuws. Mijn school, het JvO in Amersfoort, had mij in eerste instantie beloofd dat ik een sponsorloop mocht organiseren en dat ik een praatje mocht houden tijdens de diploma uitreiking, waarbij er ruimte zou zijn voor donaties. Een paar weken geleden werd ik uit de les gehaald en moest ik bij de afdelingsleider komen. Hij vertelde mij dat het schoolbestuur deze plannen toch niet had goedgekeurd omdat er dit jaar al een sponsor activiteit was gehouden en het praatje vonden ze niet binnen de diploma uitreiking vonden passen. Dit was voor mij wel een teleurstelling, ook omdat ik al een beetje op de opbrengsten had gerekend.

Gelukkig waren er verder ook genoeg leuke dingen deze maand. Ik heb ongeveer 170 mails verstuurd, naar alle leraren en medewerkers op school en naar vrienden van wie ik het email adres heb. Daar heb ik tot nu toe al wat leuke reacties op gekregen. Zo heeft een leraar op mijn school die ik niet ken 25 euro gedoneerd en ook mijn mentor en Carlijn, een vriendin uit Haarlem hebben een donatie gedaan. Hopelijk krijg ik hier de komende maand nog een paar reacties op.

Ook was er afgelopen weekend HMUN. Hierover heb ik in mijn vorige blog ook verteld. Ik heb de hele vrijdag, zaterdag en zondag van ongeveer 8 tot 5 uur cakejes, brownies en stroopwafels verkocht. De verkoop liep als een tierelier. Ik had voor vrijdag van te voren wel wat gebakken en meegenomen maar lang niet genoeg voor de vraag die er was. Binnen de kortste keren waren de brownies en stroopwafels op en ik ben halverwege de dag nog maar even naar de Albert Heijn heen en weer gerend om nieuwe stroopwafels te halen. Zaterdag en zondag ging de verkoop al even goed en gelukkig had ik hier toen al wat meer rekening mee gehouden. Ik heb deze drie dagen €600 euro opgehaald met de verkoop van de cakejes, brownies en stroopwafels. Daarnaast kreeg ik ook nog €30 euro voor de appeltaarten die ik voor de conferentie gebakken had. De totale opbrengst van de 'Bake Sale' is dus €630.

Deze 630 euro en de donaties van familie en mails brengen mijn totaal nu op 1841 euro. Er is ook nog wat geld in het vooruitzicht. Mijn vader en zijn vrienden klaverjassen elke maand en dit doen ze nu voor geld. Elk potje moeten de verliezers 10 euro inleggen. Daarnaast ben ik aan het kijken voor een sponsoring door mijn werk, Broekhuis Ford Zeist. Hopelijk levert dat ook nog een mooi bedrag op.

Verder moet ik weer wat nieuwe ideeën verzinnen om geld op te halen, (suggesties zijn altijd welkom). Ik hoop dat ik jullie snel weer op de hoogte kan brengen van meer goed nieuws.

Liefs,
Rianne